Propecia

Propecia är en receptbelagd hårförlustmedicin för män. Den aktiva substansen i Propecia kallas finasterid. Propecia ökar hårväxten i hårbotten och förhindrar att du förlorar mer av ditt hår. Resultaten av Propecia kan ses på så lite som 3 månader.

I kliniska prövningar ledde Propecia till hårväxt eller förhindrade ytterligare håravfall hos 9 av 10 män.

Vi erbjuder både Propecia och generisk Propecia (finasterid). Generisk Propecia innehåller samma aktiva ingrediensen men är tillgänglig till en lägre kostnad.

För att beställa, fyll i vårt konsultformulär och välj önskad behandling. En läkare på nätet kommer att granska din beställning och godkänna lämplig behandling.

Varför går några män skalliga?

Håret växer i cykler. Under tillväxtfasen växer håret över en period av 2-4 år, och sedan slutar håret växa i 2-4 månader i vilopas. Efter detta faller håret ut och nytt hår börjar växa på sin plats. Då upprepar cykeln sig själv, vilket innebär att hår i hårbotten alltid finns i olika stadier av cykeln.

Håravfall orsakas av ett hormon som förkortar hårets tillväxtfas. Detta får håret att tunna ut. Huruvida detta händer eller inte beror på genetiska faktorer.

Manlig baldhet blir vanligare med åldern, men kan också påverka några män i 20-talet. Om du har tappat håret under en längre tid, kan håret vara permanent förlorat.

Hur man tar Propecia

Den vanliga dosen för Propecia är en tablett varje dag och den kan tas med eller utan mat. Du bör se en förbättring inom 3-6 månader. Om du glömmer att ta en tablett, fortsätt bara med din normala dagliga dos.

Propecia fungerar inte fortare om du tar mer än en tablett om dagen. Om du av misstag tar för mycket tabletter ska du omedelbart kontakta din läkare.

Om du slutar att ta Propecia tabletter, kommer ditt hår att gå tillbaka till hur det var innan du började ta det.

Hur snabbt kommer jag att se resultat?

Män som tycker att Propecia minskar håravfallet brukar märka en förbättring inom 3 – 6 månader efter att behandlingen har börjat.

Hur fungerar Propecia?

Propecia resulterar i lägre nivåer av hormon som ackumuleras i hårbotten och leder till håravfall. Detta bidrar till att vända baldingsprocessen och återställa hårväxtcykeln till normalt så att du slutar förlora ditt hår och så att det nya håret växer tillbaka.

Vad händer om jag slutar ta Propecia tabletter

Propecia behandlar din håravfall men det botar inte det. Så snart du slutar använda det, kommer din håravfall att återkomma inom några veckor.

Be the first to comment

Leave a Reply