Zithromax

Zithromax är ett antibiotikum som används för att behandla klamydia och andra bakterieinfektioner. Det är en märkesmedicin och innehåller den aktiva ingrediensen azitromycin, som är förstahandsbehandling för klamydia.

Zithromax är receptbelagt läkemedel och du kan inte köpa den i disken.

Superdrug online doktor ger ett säkert och enkelt online konsultation för chlamydia. För att beställa, fyll i vårt korta medicinska frågeformulär. Vår läkare kommer att granska din beställning och godkänna lämplig behandling.

Vi förskriver azitromycin, den generiska versionen av Zithromax, som tenderar att vara lite billigare.

Zithromax vs azitromycin – Vad är skillnaden?

Zithromax är ett märkesmedicin tillverkat av Pfizer. Den innehåller azitromycin, ett antibiotikum som dödar klamydibakterier. Zithromax tabletter fungerar därför på samma sätt som generisk azitromycin men kommer i märkesförpackningar. Brandmedicin kan vara något dyrare än generisk medicinering. Observera att produktförpackningen kan skilja sig från bilden ovan.

Båda läkemedlen är lika effektiva vid behandling av klamydia. Vilken medicin du får kan variera beroende på var du köper din medicinering. Medan vissa apotek kan lagra Zithromax, kan andra bara ge den generiska versionen.

Hur man tar Zithromax

Du bör ta Zithromax utan mat, minst en timme före eller två timmar efter att du har ätit. När du tar det för klamydia, föreskrivs en dos på 1 g som ska tas som en enstaka dos. Det är mycket viktigt att du tar hela dosen som rekommenderad.

Om du av misstag tar mer Zithromax än du har ordinerat, kontakta omedelbart läkare.

Zithromax Dosering

Standarddosen för behandling av chlamydia-infektioner är 1 g Zithromax. Beroende på dosen av dina tabletter kan du behöva ta mer än en tablett samtidigt.

Kan jag dricka alkohol med Zithromax?

Det finns ingen känd interaktion mellan Zithromax och alkohol.

Hur lång tid tar Zithromax att bota klamydia?

Det kan ta upp till en vecka för medicinen att döda alla klamydibakterier. Under denna tid bör du undvika sex för att förhindra att smittan överförs till din partner. Om du bestämmer dig för att ha sex under den här tiden, se till att du använder kondom för att minska risken för att sprida infektionen.

Kan jag ta Zithromax när du är gravid eller ammar?

Om du behöver ta Zithromax under graviditeten eller när du ammar, tala med din lokala läkare. Din läkare kommer att bedöma om tabletterna är lämpliga för dig. Det kan vara möjligt för dig att ta Zithromax om din läkare godkänner.

Vem kan ta det

Du får inte ta Zithromax om du är allergisk mot någon av ingredienserna. Detsamma gäller om du är allergisk mot alla antibiotika som mycket liknar azitromycin, såsom erytromycin eller något annat makrolid eller ketolidantibiotikum.

ZIthromax är enbart receptbelagd medicin och din förskrivande läkare kommer att bedöma om det passar dig innan du ger ett recept.

Se till att du låter din läkare veta om du försöker för en baby, gravid eller amning. Observera att Superdrug Online Doctor inte kommer att kunna leverera chlamydiabehandling till kvinnor som är gravida eller ammar. Du måste tala med din lokala läkare om detta gäller dig.

Be the first to comment

Leave a Reply